office@efms.ro 031 438 08 42

Curățenia industriala- 3 pași simpli pentru a-ti menține spațiul curat si igienizat!

Odată cu trecerea unui an de la primul caz de Coronavirus în România, mulți producători industriali ar putea vedea acest lucru ca pe o calmare a situației. Ba chiar mai mult, ar putea crede că se pot întoarce la vechile obiceiuri de desfășurare a activitățiilor de curățare.

Dar ca și în toate domeniile, riscul este încă alarmant și probabilitatea de te infecta cu noul virus este încă mare, așadar echipele de curățare trebuie în continuare să urmeze un protocol strict. În continuare, în acest articol, vor fi menționați 3 pași despre cum să păstrați unitățile curate și igienizate după venirea echipei de curățenie.

Curata zilnic cu minuțiozitate toate zonele des atinse!

Te-ai gandit inainte de aceasta pandemie cate persoane inaintea ta au pus mana pe intrerupatorul de lumina de la birou? Dupa un studiu de caz al facultatii din Cambridge, minim 100 de persoane pun zilnic mâna pe butonul de la lift din lobby-ul corporatiilor. Așadar, zonele pe care le ating oamenii foarte des, cum ar fi întrerupătoarele de lumină, balustradele, mânerele ușilor, telecomenzile mașinariilor etc. vor fi  zone  de raspandire a virușilor infecțioși, cum ar fi COVID-19. Pentru a vă asigura că aceste zone nu vor prezinta un risc mare de răspândire a virusurilor, va trebui ca dumneavoastră sau echipa de curățenie  sa curatati de câteva ori pe zi aceste locuri cu produse antibacteriene sau virucide. Totodata, dacă știți că angajații dumneavoastră folosesc pe parcursul zilei o multitudine de instrumente sau mașinării atunci plasați produse pentru curățarea mâinilor și șervețele antibacteriene aproape, astfel încât să își poată igieniza si curăța mâinile, ba chiar să șteargă sau să curețe mașinariile înainte și după fiecare utilizare.

Dezinfectați si igienizați in permanența!

Este o diferența foarte mare între a curăța, a dezinfecta și a igieniza un spațiu. Curățarea implică îndepărtarea murdăriei și a resturilor de pe suprafețe, în timp ce dezinfectarea și igienizarea reprezintă uciderea și reducerea bacteriilor și a virușilor de pe suprafețe. Așa cum este menționat și mai sus, dacă aveți personal care împărtășește în mod regulat echipamente și utilaje, plasați șervețele antibacteriene în apropiere, astfel încât să poată șterge comenzile înainte și după utilizare – reducând riscul de infecție virală. Pentru a vă asigura că unitatea industrială este în permanența curată, utilizați produse de curățare profesionale. În comparație cu produsele de curățat pentru uz casnic, produsele de curățare profesionale sunt concepute pentru a fi utilizate în medii comerciale și industriale.

Curățare în profunzime!

Știm cu toții că unitățile industriale pot fi greu de păstrat curate din cauza cantității de murdărie și resturi pe care le generează mașinăriile. Astfel, acel stațiu se poate transforma într-un loc de înmultire a virușilor, deci pentru a păstra locul curățat si dezinfectat, investiți într-o curățare în profunzime. După cum sugerează și numele, curățarea în profunzime ajută la îndepărtarea murdăriei greu de curățat de pe suprafețe și de pe zonele greu accesibile – asigurându-vă că tot spațiu dumneavoastra este curat si bine igienizat.

About the Author