office@efms.ro 031 438 08 42

Praful… o problemă zilnică

Îndepărtarea prafului este genul de sarcină pe care în dată ce ai terminat-o, trebuie să o iei din nou de la capăt. Praful vine sub multe forme și este generat din multe surse diferite.
Praful nu doar că întreține o atmosfera greoaie biroului, dar dă și un aspect neîngrijit. Mai mult, acesta are efecte nocive asupra sănătații, dacă este inhalat. Poate crea alergii, astm si alte afectiuni ale căilor respiratorii sau alergii la nivelul pielii.

Ce este mai exact praful?

Praful este format din substanțe extrem de mici, invizibile aproape, ce se deplasează pe cale aeriană și apoi se așează pe pământ, aterizând pe birouri, mese, scaune, pervazuri, jaluzele,etc. Nisipul, solul și polenul sunt cele mai frecvente particule de praf, dar acestea ce găsesc mai mult pe stradă. În interior, găsim un alt tip de praf format, în general, din păr, spoori, acarieni, fibre din țesături, insectele de dimensiuni mici sau chiar piele moartă.

5 motive pentru care este important să înlăturăm praful, în special, într-o clădire de birouri?

1. O clădire de birouri bine îngrijită va fi percepută cu o imagine pozitivă și plăcută tuturor vizitatorilor și ocupanților clădirii. Un mediu de lucru curat îi încurajează și pe cei din jur să mențină locul așa cum l-au găsit.
2.  Studiile arată că un loc de muncă propice poate crește performanța. Desprăfuirea este o sarcină esențială de salubrizare pe care angajații firmelor de curățenie trebuie să o facă în clădirile de birouri, zilnic.
3. Praful vizibil creează un spațiu de lucru inestetic, iar oamenii pot trata acest lucru ca pe o neglijență și pot evita locul respectiv. Pe lângă faptul că nu sunt atrăgătoare, birourile prăfuite pot chiar contribui  la îmbolnăvirea angajațiilor. Praful acumulat poate cauza iritații pentru ochi, plămâni și piele și face ravagii cu persoanele care au alergii.
4. Dacă nu se face curat într-un mod corespunzător și regulat, praful se acumulează, se întărește și devine gros, mai ales în colțuri sau în zonele greu accesibile. Praful poate păta mobilierul și poate provoca o peliculă inestetică pe sticlă și suprafețe dure. Dacă acesta este lăsat suficient de mult pe suprafețele dure, poate provoca în cele din urmă decolorarea permanentă.
5. Acumularea de praf poate interfera, de asemenea, cu buna funcționare a sistemelor de încălzire și răcire ale unei clădiri și poate provoca daune severe echipamentelor electronice.

Cum înlăturăm praful?

Pentru a curăța corect clădirile de birouri, ar trebui să aveți la dispoziție următoarele lucruri: cârpe din microfibră. O cârpă umedă pentru îndepărtarea amprentelor digitale sau petelor de cafea. Pentru lustruirea mobilei sau birourilor aveți nevoie de o cârpă de bumbac, iar pentru curățarea suprafețelor de sticlă aveți nevoie și de o cârpă uscată, dar și de o soluție specială de geamuri. Aspiratoarele profesionale sunt necesare, deoarece înainte de a începe procesul de înlăturare a prafului trebuie să aveți în vedere faptul că trebuie aspirată bine, înainte, toată încăperea. Acest aspirator trebuie neapărat să fie dotat cu instrumente pentru crăpături pentru aspira și zonele greu accesibile. Și, bineînțeles, echipament de protecție personală (mănuși, ochelari, mască de praf)

Desprăfuirea este necesară pentru a asigura un mediu de lucru curat și îngrijit. Atenția la detalii face diferența în orice situație. Keep on cleaning!

 

 

 

About the Author